آیا شما هم سوالی دارید؟

لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر نمی توانید پاسخ خود را پیدا کنید ، لطفا سؤال خود را برای ما ارسال کنید ، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.

سوالات متداول

آیا لکنت درمان دارد؟

این بستگی به این دارد که در چه سنی برای درمان اقدام می کنیم ، سن شروع لکنت چه بود و این که در چه زمانی برای درمان به گفتاردرمانگر مراجعه می کنیم. همه ی این عوامل دست به دست هم می دهند تا ما در خصوص موارد مختلف، پاسخ های مختلفی داشته باشیم .

به طور کلی به علت نوروپلاستیسیتی مغز تا سن زیر پنج سال می توان بهترین نتیجه را از درمان لکنت گرفت ولی بعد از آن ما ممکن است نتیجه تغییر پیدا کند و درمان بعد از سن چهارده سالگی به تقریبا به سخت ترین قسمت خودش می رسد اما این بدان معنی نیست که ما بعد از چهارده سالگی درمان نداریم .

ما حتی در بزرگسالی هم درمان داریم و درمان در بزرگسالی دارای سه نتیجه است :

1- افرادی که به گفتار کاملا روان و خودانگیخته می رسند.

2- افرادی که به گفتار روان می رسند اما با کنترل

3- افرادی که فقط به لکنت روان تری می رسند و نه گفتار روان

بهترین سن درمان لکنت چه سنی است؟

بهترین سن درمان لکنت از موقعی است که لکنت شروع می شود و علت آن هم صرفا درمان لکنت نیست بلکه لکنت دارای جنبه های مختلفی است .

وقتی لکنت در کودک بروز پیدا می کند، خانواده دچار تنش های زیاد، اضطراب ها و نگرانی های زیادی می شوند و اگر تحت نظر یک گفتاردرمانگر نباشند، ممکن است خانواده این اضطراب و عصبانیت و خشم را به کودک منتقل کنند و همین امر باعث پیچیده تر شدن لکنت می شود.

آیا لکنت ارثی است؟

بله ، شواهد و مقاله ها ارثی بودن لکنت را تایید می کنند اما قطعا وراثت تنها عامل بروز لکنت نیست چون لکنت یک اختلال مولتی فکتوریال است و عوامل زیادی به جز وراثت باید وجود داشته باشند تا لکنت بروز پیدا کند.

چرا هنگام آواز خواندن لکنت نمی کنیم ؟

بعضی از شواهد عنوان می کنند که نیم کره راست با تداخل در نیم کره چپ که مسئول اصلی گفتار است، باعث بروز لکنت می شوند (که البته برای این فرضیه ، حرف و حدیث بسیار است و برخی آن تایید و برخی دیگر رد می کنند.) و قسمت موسیقی را می توان به این ربط داد که چون داخل نیم کره راست آن زمان کمتر می شود، ما کمتر لکنت می کنیم .

نکته مهمی که وجود دارد، این است که لکنت موقعیتی است و در مواقعی که گفتار اتوماتیک وجود دارد مثل از حفظ خواندن یک سوره قرآن، شمردن از یک تا ده یا گفتن اتوماتیک روزهای هفته یا ماه یا سال ، معمولا ما جریان لکنت راا نمی بینیم.

چرا آمار لکنت پسران بیش از دختران است؟

در حقیقت در  ابتدا لکنت دختران و پسران خیلی متفاوت از همدیگر نیست اما بهبودی خودبه خودی در دختران بیش از پسران است .

از ما بپرسید