گفتار درمانی در گروه رشته های علوم پزشکی قراردارد و جزوی از علوم توانبخشی است که به بهبود اختلالات گفتار و زبان و بلع می پردازد. مراجعین این رشته کسانی هستند که دارای اختلالات گفتاری و زبانی، اختلالات تلفظی، صوتی و درکی، هستند. همچنین مراجعینی که به گفتار درمانگر مراجعه می کنند گاهی اوقات دارای مشکلات بلع هستند به عنوان مثال در هنگام خوردن و آشامیدن آب و غذا داخل گلوی آنها می پرد.
دسته دیگر از مراجعین به کلینیک های گفتار درمانی کسانی هستند که به علت تصادف های شدید و یا آسیب های مغزی قدرت تکلم خود را از دست دادند و یا کلمات بی ربط می گویند. رشته گفتاردرمانی همچنین به یاری عقب ماندگان ذهنی برای برقراری ارتباط گاه کلامی و گاه غیرکلامی می پردازد. کودک و بزرگسال در صورت دارا بودن یکی از نشانه های زیر لازم است به گفتار درمانگر مراجعه کند:
1; برای مثال کودکی که صدای(ر) را(ل) تلفظ می کند.
2, در ۲ دقیقه به جای ۸ جمله ۲جمله می گوید و یا برعکس ۲۰ جمله می گوید.
3, دیر صحبت میکنند و والدین احساس میکنند که گفتار کودک نسبت به همسالان دارای تاخیر هست
4, کسانی که در تلفظ اصوات مشکل دارند
5, کسانی که دارای اختلالاتی هستند که تأثیر منفی بر روی درک یا بیان یا کیفیت صدا و یا عمل بلع دارد
6, افراد دارای اختلال در یادگیری دروس مثل دیکته و ریاضیات
7, افرادی که فلج مغزی هستند
8, افرادی که دارای کم شنوایی و یا ناشنوایی هستند
9, کودکانی که نمی توانند ارتباط، چه کلامی وچه غیر کلامی برقرار کنند.
در تمام موارد ذکر شده گفتاردرمانگر سعی می کند با استفاده از درمانهای توانبخشی و بدون استفاده از دارو مشکل و آسیب به وجود آمده را درمان کند. نکته قابل توجه این است که مدت درمان در افراد مختلف، متفاوت است.
و نقطه ی مشترک در همه ی اختلالات گفتار و زبان این است که مراجعین هر چه در زمان کوتاه تری از شروع اختلال مراجعه کنند نتیجه ی درمانی ایده آل تری میگیرند.
بلوارصارمی – بین صارمی ۳۶ و ۳۸ – ساختمان پزشکان مریم
پلاک ۲۶۸ – زنگ چهارم
مرکز گفتاردرمانی گویان
بدون دیدگاه